La manifestació del 8M torna als carrers del centre d’Olot

El col·lectiu La Dalla havia fet una crida a participar, aquest any sí, en la manifestació amb motiu del Dia Internacional de la Dona pels carrers del centre d’Olot. La marxa, formada majoritàriament per dones, va arrencar al Firal Petit, va continuar fins a l’Avinguda Reis Catòlics i va pujar cap a la plaça Major. En aquest punt, s’hi va llegir un manifest, per reivindicar la igualtat i els drets de les dones.

Íngrid Garcia, membre de la Dalla: “Esgota una mica cada any haver de sortir a reivindicar uns drets que hauríem de tenir. Pel simple fet de ser dones sembla que no tenim. Hem de sortir cada any i hem de seguir reivindicant cada any pel 8M i cada dia. Ningú ens farà callar tampoc.”

Sota el lema ‘Teixim Resistències’, la manifestació va comptar amb un marcat accent antiracista, amb la participació de col·lectius com Sàgoe. Durant el recorregut, es van poder escoltar consignes com “La nit és nostra, cap agressió sense resposta” o “Visca, visca, visca la lluita feminista”. També es van veure diverses pancartes.

Marta Prieto: “Nosaltres hem fet aquesta pancarta, perquè també ens agraden les dones i no les assetgem. És una crítica als homes, perquè normalment són homes, que assetgen altres dones, perquè els agraden o les segueixen pel carrer, simplement perquè són dones.”

Íngrid Garcia, membre de la Dalla: “Les dones seguim cobrant menys, ens segueixen assassinant, la violència de gènere no ha parat, amb la pandèmia ha seguit pujant. Gairebé cada dia hem de sentir notícies desastroses. La guerra també afecta a les dones, encara que es vulgui dir que no. És un cúmul de coses on només es veu una punta, però és alguna cosa molt estructural. És massa gran.”

Unes 500 persones hi van ser presents en un vespre de proclames a favor de la igualtat.

x