Tornen les trobades del PDP de bàsquet i ho fa amb participants garrotxins

Després de l’aturada obligada per la COVID, enguany la Federació Catalana de Bàsquet ha recuperat les trobades del Programa de Detecció i Perfeccionament, PDP, pensades per jugadors de base.


Un miler de nens i nenes de tots Catalunya de categoria mini, cinquè i sisè de primeria, van ser presents a la darrera trobada, duta a terme a Olot, en la que hi van participar mig miler de nens i nenes de categoria mini. Tots aquests petits jugadors fan entrenaments en grup regulars abans d’assistir a les trobades i aquest cop hi van ser presents tres jugadors del Club Bàsquet Olot: Albert Busquets, Guifré Busquets i Jaume Gironès.

Jaume Gironès, jugador Club Bàsquet Olot: Aquest any ha anat més bé perquè hem pogut fer entrenaments i venir aquí.                                                                                                  

Albert Busquets, jugador Club Bàsquet Olot: Cada dilluns entrenem 1 h i quart i hi anem anant tots tres.

Xevi Rodríguez, director tècnic Federació Catalana de Bàsquet: Aquests nens i nens amb els respectius centres de Catalunya entrenen un cop per setmana i dos cops a l’any fan aquesta trobada PDP: Els de 1r any, 2011, juguen partits de 3×3. I els de 2n any, de 2010, fan partits de 5×5.

L’objectiu d’aquest tipus de trobades és, sempre, aprendre i créixer com a jugadors però a la vegada com a persones.

Xevi Rodríguez, director tècnic Federació Catalana de Bàsquet: El propòsit és que amb aquest programa la canalla es diverteixi, que es relacioni amb nens i nenes d’altres clubs i comarques i que tot el treball tècnic que fan durant la temporada als centres es vegi reflectit en aquestes trobades.

Albert Busquets, jugador Club Bàsquet Olot: La finalitat és aprendre més i perfeccionar el nostre bàsquet.

I és que el cert és que un mateix dia s’ajunten jugadors de tot el territori, i com és obvi, el nivell és molt alt.

Guifré Busquets, jugador Club Bàsquet Olot: El nivell és fort i ens pressionen força quan venim aquí.

x