Visions diferents a Les Preses sobre la col·locació de radars en diversos punts del municipi

A Les Preses, qui més qui menys, desitja que d’una vegada per totes es construeixi la variant. Mentrestant, alguns veïns van fent força per aplicar mesures que redueixin els maldecaps que ocasiona l’alt nombre de vehicles que cada dia passen per la carretera principal. En aquest sentit, el grup veïnal Les Preses 2020-2030 va decidir presentar una moció a l’ajuntament perquè s’instal·lin dos radars: un al mateix nucli de Les Preses i un altre a la zona de Bosc de Tosca. Aquest grup veïnal asseguren, però, que aquest dijous l’ajuntament els hi va desestimar la proposta de presentació de la moció en el proper ple.

Francesc Ventura, Associació Les Preses 2020-2030: Precisament avui [ahir] hem rebut una resposta via instància, per part de l’ajuntament,  que no veuen convenient presentar aquesta moció al primer ple, després d’una reunió de junta de govern local. Diuen que posar radars pot portar més maldecaps als veïns que no pas resoldre els problemes de trànsit.

Segons el grup Les Preses 2020-2030, són moltes les opcions que s’han anat plantejant aquests anys, però cap ajuda significativament a resoldre el seu problema. Una d’elles, els indicadors de velocitat que es van posar fa uns mesos.

Francesc Ventura, Associació Les Preses 2020-2030: Els estudis que tenim, que ens ha facilitat el mateix ajuntament, i amb l’estudi de mobilitat, amb aquests indicadors de velocitat, demostren que tant a una travessera com en les altres, es sobrepassa la velocitat que indica que s’ha d’anar en més d’un 50% del trànsit que hi ha.

Aquests veïns, fins i tot asseguren que el soroll i l’alta velocitat amb què passen els vehicles no és l’únic problema que genera tenir tant trànsit davant de casa. Expliquen que els apareixen esquerdes als seus habitatges i que en segons quins moments del dia, especialment el matí aviat, la casa els retruny.

Dolors Puigdemont, Associació Les Preses 2020-2030: Jo vaig fer obres fa cinc anys, a casa, que visc aquí al cantó de la carretera, i pensa que vam arreglar sostres i al cap d’un any i mig ja s’han començat a esquerdar. I s’han esquerdat el de les sales que hi ha al costat de la carretera, les de les sales de l’altre cantó, no. I això no és res més que les velocitats aquestes que passen els vehicles a la nit, que de vegades sembla que la casa es mogui.

Des d’aquest grup veïnal adverteixen que seguiran fent força, a on sigui, perquè se’ls col·loquin radars a la travessera.

Francesc Ventura, Associació Les Preses 2020-2030: Si hem d’anar directament a Trànsit, sense, abans haver pogut presentar una moció a l’ajuntament? Doncs ho haurem de fer.

Aquest grup presenc assegura tenir el mateix problema que hi ha a l’Avinguda Sant Jordi d’Olot, però amb la dificultat que ells viuen en un poble i no disposen, per exemple, de Policia Municipal.

L’Ajuntament de Les Preses ha explicat a Olot Televisió que la col·locació de radars al municipi perjudicaria els mateixos veïns, que diàriament fan ús d’aquesta via, i que lluny de solucionar el problema en generaria més. Des del consistori asseguren que ja fa temps que van demanar mesures més efectives a Trànsit per tal de pal·liar aquesta problemàtica i que segueixen esperant. L’ajuntament presenc també ha assegurat a aquest mitjà que el ‘No’ a la presentació d’aquesta moció no és definitiu i que en cas que aquesta proposta tingui un suport veïnal major la considerarien.

 

 

 

x