El col·lectiu docent de secundària es fa escoltar a la Garrotxa en el primer dia de vaga d’ensenyament

Poc seguiment a la Garrotxa i sobretot a Olot del primer dia de la vaga convocada pels sindicats educatius pel què fa a Infantil i Primària. Això no significa, però, que la majoria de centres no en defensin els arguments.


Jordi Ferrarons, director CEIP Malagrida: “L’equip directiu no coneixia fins avui les intencions del professorat. És el seu dret i alguns ja han manifestat la seva voluntat de fer vaga algun dels dies però tampoc ens ho han de comunicar. Estem d’acord amb els motius de la vaga i ens sentim interpel·lats per les peticions dels sindicats. Garantirem els serveis mínims”.

És un dels exemples de la comarca. Olot Televisió ha consultat una quinzena d’escoles i instituts per constatar quin ha estat el seguiment de la primera de les cinc jornades de vaga d’ensenyament.

D’altra banda, el Col·legi Públic Castanyer de Sant Joan les Fonts té un terç del seu professorat exercint el dret a vaga. A Besalú, l’Institut Escola Salvador Vilarrasa té 12 docents que també l’han secundat del total de 43 mestres i professors del centre. A l’Institut Montsacopa, un terç fan vaga, a l’Institut Escola Greda, la meitat I A l’Institut Garrotxa, un 35% no han assistit al seu lloc de treball. Són alguns dels exemples de clar suport a l’aturada. De fet, on més s’ha fet notar la vaga ha estat als instituts garrotxins. Cal recordar que el departament ha decretat uns serveis mínims d’un professor cada tres grups.

Les aturades a les escoles i instituts de Catalunya es repetiran els dies 16, 17, 29 i 30 de març, i s’estenen més enllà de l’escola pública. Hi entren la concertada i els treballadors del departament d’Educació.

x