Les jornades d’orientació faciliten el camí a escollir de 560 alumnes de 4t d’ESO

El curs de 4t d’ESO és una etapa clau en la futura vida laboral dels alumnes, tot i que ja és sabut que molts encara no tenen clar quin camí agafar. Les jornades d’orientació són, precisament, per ajudar a decidir el seu recorregut acadèmic o laboral i facilitar-los la decisió.


Mariona Camps, regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Olot: “Se’ls hi fa una mostra de diferents sortides laborals més o menys per encarar-los. No s’han de definir per descomptat, però per saber cap on tenen l’interès.”

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Són molts i molts alumnes els que han vingut aquí. El temps no ens ha acompanyat. Això no ha impedit que amb molta atenció poguessin escoltar les explicacions de les diverses empreses que han participat en el projecte.”

En concret, i parlant de xifres, un total de 560 alumnes i 21 empreses han estat presents a les jornades en una matinal ben profitosa per a la majoria d’estudiants.

Janina Mayà, Arico Forest: “És super bo per ells, per saber què es mou a la Garrotxa. Molts m’han dit que volen marxar, també és bo que vegin quines empreses hi ha a la Garrotxa, perquè potser no ho saben.”

Marta Jurado: “He pogut escoltar la de l’Hospital. Hi havia un noi que havia estudiat la carrera de farmàcia. Com que vull ser farmacèutica, m’ha parlat una mica de com era la farmàcia i m’ha interessat molt per si algun dia m’agradaria anar a treballar a l’hospital.”

A la iniciativa s’hi han acollit tots els centres educatius de la ciutat.

x