Mita Casacuberta reedita una nova edició de ‘La Punyalada’, el clàssic de Marian Vayreda

La novel·la de Marian Vayreda, ‘La Punyalada’, torna a estar en el punt de mira aquests dies, després que la nova edició de l’obra inspirada a l’Alta Garrotxa ja estigui en circulació. La historiadora i professora a la Universitat de Girona, i també garrotxina, Mita Casacuberta ha estat l’encarregada de reeditar-la i aquests dies n’ha presentat el resultat a Olot.


Mita Casacuberta, autora de la nova edició La Punyalada: Feia més de vint anys que s’havia fet l’última edició de la novel·la i en aquests moments ‘La Punyalada’ és la segona novel·la que es publica en una nova col·lecció de l’editorial Barcino, que són clàssics imprescindible i la primera novel·la és el ‘Tirant lo Blanc’ i la segona és ‘La Punyalada’. És molt interessant poder tornar a posar en circulació una de les grans novel·les de la literatura catalana.

‘La Punyalada’ és una obra que té més cent anys i el que s’ha buscat en aquesta nova edició és aproximar-la una mica més als lectors d’avui en dia, amb l’objectiu de facilitar-ne la lectura.

Mita Casacuberta, autora de la nova edició La Punyalada: Sobretot el que hem fet és posar-la a disposició del públic actual amb un glossari, per facilitar la lectura, ja que el lèxic de la novel·la segurament és complicat d’entendre per a la gent jove i per gent que no sigui de la zona. De manera que no molesti el lector, però que serveixi d’ajuda.

Una nova oportunitat, doncs, d’endinsar-se a la vida  de l’Albert, l’Esparver o la Coral·lí, alguns dels protagonistes d’aquesta icònica novel·la amb accent garrotxí.

x