Momi Maiga i la seva ‘kora’ vibren a Olot

El músic Momi Maiga va fer vibrar la Sala el Torín amb les vint-i-dues cordes de la kora, una arpa de l’oest de l’Àfrica. Amb l’espectacle ‘Nio’, que significa ànima, el senegalès va presentar una gran part del seu nou àlbum que sortirà a l’estiu. El van acompanyar el violoncel de Marçal Ayats, la percussió d’Aleix Tobias i el violí de Carlos Montfort.


Momi Maiga, músic: “Mi música es un ‘World Music’. Intento fusionar mi música con distintas culturas. He cogido algunas canciones tradicionales y las he mezclado con estos músicos. A mi me interesa hacer una fusión, es el futuro de la música. Estoy muy contento, porque la gente ha salido bien contenta y para mi eso es lo más importante.”

Com diu ell mateix, la seva música es tracta d’un diàleg constant entre diferents cultures. A través de les seves cançons ens transmet valors humans, tal com ha fet la seva família de generació en generació durant segles a través de la ‘kora’, un instrument que va agradar, i molt, a tot un públic que dissabte, va quedar encantat.

x