El Taller dels Sastres obre les portes a més espais i a més artesans

El Taller dels Sastres obren les portes a més espais i més artesans. De fet, tots aquells que estiguin interessats a obrir un taller o una botiga al Nucli Antic d’Olot, poden posar-se en contacte a través del lloc web eltallerdeslsastres.cat.


Gemma Canalias, regidora de Comerç l’Ajuntament d’Olot: “Disposem d’un pressupost que ha sigut el que s’ha aprovat a través del Consell de Barris. També es trauran unes subvencions per als propietaris que s’hi vulguin adherir i depèn de la necessitat de reforma que tinguin aquests locals podran ser un o quatre.”

La iniciativa es va engegar el 2018 i, fins ara, s’han reactivat cinc espais i tres es troben en actiu, com ara, ‘Taller 1 de 30’, ‘El Petit Cosidor’ i ‘K Karaga‘. Per altra banda, ‘L’Atelier‘, dedicada a tallers de costura, ha ampliat l’espai i ‘Verd de Gris‘, dedicada a la restauració de mobles, requereix una millora. En relació amb aquest projecte, tres espais s’han embellit amb vinils i plafons. Un aparador d’artesania també està en actiu, tots ells relacionats amb el món de l’artesania i l’art. El consistori ha assegurat que amb iniciatives com aquestes han aconseguit potenciar la singularitat d’Olot.

Gemma Canalias, regidora de Comerç de l’Ajuntament d’Olot: “Comencem a ser referents en termes d’artesania, ja pel número que ha augmentat a l’associació, com tot d’activitats que es desenvolupen arran de l’artesania. Fa uns anys sí que fèiem moltes activitats, però ara, una de les singularitats és apostar per activitats totes relacionades en el marc de l’artesania. Tot i la pandèmia, durant tots aquests anys s’ha posat molt en valor el treball artesanal.”

El Taller dels Sastres va ser declarat Punt d’Interès Artesanal de Catalunya per part de la Generalitat de Catalunya l’estiu passat.

Tallers creatius per a prendre l’ofici i el treball artesà 

Aquest mes de març s’inicia un seguit de quatre tallers creatius de diverses disciplines artesanes que es duran a terme en diferents espais del Nucli Antic d’Olot amb el lema “Fent i desfent aprèn l’aprenent”. La programació, que durarà fins al mes de juny, s’ofereix de manera gratuïta i està adreçada a totes les persones amb ganes de conèixer els oficis artesans i tenir-hi un primer contacte pràctic. Entre els tallers, podem trobar-ne de ceràmica, de fotografia o de lettering. Les inscripcions es faran a través d’un formulari al web de la Iera. 

Aurora Muñoz, La Iera: “Els tallers creatius va sortir com una iniciativa per potenciar i que la gent conegui com es fa l’artesania, perquè puguin provar tot el procés i puguin valorar tota la feina que té darrera.” 

Georgina Artigas, La Iera: “Amb temps de pandèmia mai se sap si es podrà assistir a determinats actes així que hem obert una llista d’espera. La gent s’hi pot apuntar i amb qualsevol baixa contactarem directament. Així no es perd cap plaça.” 

x