‘Entre cingleres i fonts’, un recorregut per Sant Joan les Fonts i Castellfollit de la Roca

Presentada la nova guia de patrimoni local de la Diputació de Girona destinada a Sant Joan les Fonts i Castellfollit de la Roca. ‘Entre cingleres i fonts’ destaca, tal com explica el seu nom, la gran quantitat de fonts i l’abundor de restes de cingleres basàltiques que s’hi poden trobar.


Maria Vidal, alcaldessa de Sant Joan les Fonts: “Aprofitant l’avinentesa, ho presentem aquí. Ens presenten una mica el territori, la història, l’arqueologia, l’art, la cultura i les tradicions d’aquests dos municipis.”

Amb l’autoria de Joan Alonso, Maria Galizia, Enric Martí, Roger Santaló i Maria Vidal, el director de col·lecció, Quim Tremoleda, assegura que ha sortit una guia molt ben representada i compensada. Un altre aspecte que es destaca són les colades de lava, és a dir, els rius de lava solidificada procedents dels volcans, unes de les restes més visibles i emblemàtiques que defineixen el territori.

Quim Tremoleda, director de la col·lecció: “Ens fixem en l’entorn natural, modificat per l’home, en els testimonis més antics, però també amb el tema immaterial, com les festes, tradicions i cultura. També es recomanen unes quantes rutes per poder conèixer aquest territori. Hi ha punts molt interessants sobre el tema de les fonts. Té un espai de paisatge molt espectacular i tot això li dona aquesta coherència que demana una guia d’aquestes.”

La presentació de la guia ha sigut endarrerida en gran manera per la pandèmia, però, finalment, ja està llesta perquè els lectors puguin conèixer una mica més sobre el patrimoni de la comarca.

x