L’Hospital d’Olot voldria disposar sempre de l’àrea de semicrítics, que requeriria de més professionals

La pandèmia de la Covid-19 ha deixat moltes vides enrere i ha estat dramàtica en molts aspectes, però en alguns casos ha servit per aprendre i evolucionar. A l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa van demostrar que tenien capacitat per estabilitzar pacients a l’àrea de semicrítics abans que fossin traslladats a l’UCI, i ara estudien la fórmula perquè aquest servei es mantingui de cara al futur per la resta de patologies.


Josep Maria Padrosa, director gerent de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: “La Covid ha demostrat que funcionaria bé. Dels 126 pacients que han ingressat a semicrítics, 18 no han hagut de ser traslladats a l’UCI, i els altres han estat en unes bones condicions mentre no tenien on anar”.

Ara bé, es tracta d’una decisió que no es pot fer amb la simple voluntat, sinó que requereix més professionals i d’una planificació estratègica. Ja s’ha traslladat la proposta a la Regió Sanitària de Girona, que haurà de validar o no si val la pena invertir més recursos en aquesta àrea de semicrítics, però des de l’Hospital d’Olot són conscients que no és un moment fàcil per trobar professionals.

x