Acció Climàtica vol convertir la planta de gasificació de Beuda en un model a imitar

A la majoria de pobles de Catalunya, per no dir tots, rebutjarien tenir un abocador si se’ls plantegés. És una idea que no agrada, però que és necessària.  Catalunya no té suficient sòl per construir equipaments com aquests sense molestar ningú, i des d’Acció Climàtica estudien fórmules per tal d’utilitzar instal·lacions ja existents i reconvertir-les per fer-les més sostenibles i caminar cap a un canvi de model. I això començaria a la Garrotxa, a Beuda, amb una planta de gasificació que el departament voldria tirar endavant.


Anna Barnadas, secretària d’acció Climàtica: “És un model nou que uneix tres processos i que podria servir per desencallar el tractament de residus no només a la Garrotxa, sinó arreu del país”.  

Acció Climàtica es reunirà en els pròxims dies amb els veïns de Beuda per explicar-los els detalls del projecte, i esperen obtenir el seu vistiplau per reconvertir l’abocador, demostrar que funciona i implantar el model arreu del país. Paral·lelament, els tècnics treballen per trobar la fórmula per tal que tres processos de tractament que funcionen per separat ho facin conjuntament, en un procés que a la llarga, i al cap de molts anys, serviria en el fons per acabar buidant de residus l’abocador de Beuda.

x