Els veïns de les Planes d’Hostoles ja disposen d’un vehicle elèctric compartit

Aquest vehicle que veuen és el ‘Moui’. S’hi ha treballat molt i finalment a les Planes d’Hostoles es va poder presentar el nou vehicle elèctric compartit. Es tracta d’una col·laboració entre el consistori i la marca Renault per tal de posar a disposició dels veïns del poble un cotxe mancomunat.


Eduard Puig, fundador del Moui: “Això neix amb la idea que totes aquelles famílies que tenen un vehicle per cada persona que viu a la família, aquest parc antic que és molt contaminant i que es veuen obligats a tenir-lo, veure’s valents a treure’l.”

El nou vehicle arriba en un context total de canvi de mobilitat i amb el preu del carburant pels núvols. Les tarifes ja estan fixades.

Eduard Llorà, alcalde de les Planes d’Hostoles: “Entenem que en els moments que vivim el model de mobilitat del país ha de canviar. Jo crec que el futur anirà per un canvi radical en el model de mobilitat. A dia d’avui, veient el preu de les gasolineres, encara és més oportú que tota aquesta feina que portem treballant ha caigut en un moment més necessari que mai.”

Eduard Puig, fundador del Moui: “Nosaltres sortirem amb unes tarifes de partida de 10€ a l’hora. A aquest preu sortirà inclòs tota l’assegurança, el carburant i el desgast que comporta el vehicle.”

El vehicle es pot reservar a través d’una aplicació. Una vegada la companyia elèctrica connecti el punt de càrrega de la Pujada del Remei, el cotxe es traslladarà en aquesta ubicació. De moment, es troba a la sala polivalent.

x