Càritas Garrotxa alerta que la pujada de preus podria provocar que moltes famílies traspassin el llindar de la pobresa

Càritas Garrotxa alerta que la pujada dels preus de l’energia i les matèries primeres podria provocar que incrementin les atencions en famílies que actualment viuen molt a prop del llindar de la pobresa energètica. Encara no han notat que això passi, però si la inflació és sostinguda, no dubten que serà un nou problema amb el qual es toparan algunes famílies.


Josep Lorca, tècnic d’acollida de Càritas Garrotxa: “És un pes més a la motxilla i les famílies poden arribar a traspassar aquest llindar si la situació és sostinguda, que és la principal preocupació que tenim”.  

A les persones que avui en dia no poden pagar la factura de la llum i han de demanar ajuda al servei d’acollida de Càritas Garrotxa, la inflació els allunya una mica més de l’autosuficiència. Les fronteres cada cop es fan més llunyanes per a ells.

Si l’augment de preus continua, des de Càritas es temen que no podran evitar que també augmentin les atencions, en un servei d’acollida que l’any passat, només en el seu departament, va atendre unes 130 famílies.

 

 

x