Olot no està obligat a implantar la Zona de Baixes Emissions el 2025

El Govern va arribar divendres a un acord perquè les Zones de Baixes Emissions s’estenguin a tots els municipis de més de 20.000 habitants abans d’acabar l’any 2025. En aquest sentit, Olot no hi estaria obligat. Segons les darreres dades de mesuraments d’emissions de l’aire, la ciutat es troba per sota dels valors límits marcats per la normativa vigent. En tot cas, el consistori ha assegurat que entoma la necessitat d’estudiar bé el document, sempre tenint en compte les singularitats de la ciutat.


Agustí Arbós, regidor de Transició Energètica: “En aquest sentit, considerem que algunes de les nostres necessitats és treballar per a la construcció de la variant. Creiem que és una obra prioritària i que va directament vinculada a la millora de la mobilitat i la qualitat de l’aire a la ciutat. Evidentment, trauríem els vehicles de dins el centre de la ciutat.”

Els signants de l’acord es van comprometre, per exemple, a reduir un 15% de les emissions d’òxids de nitrogen i partícules en suspensió generades l’any 2025.

Agustí Arbós, regidor de Transició Energètica: “L’acord promou diferents accions, l’essència dels quals compartim. Per això, mostrem la nostra voluntat d’adherir-nos-hi. Hem de treballar en aquesta direcció. També hem de tenir clar quina és la situació real d’Olot. Per tant, anirem treballant, estudiant molt bé aquests punts, quines accions podem tirar endavant i això és el que farem en els pròxims temps.”

Barcelona va ser la primera ciutat d’Espanya on es va implementar la Zona de Baixes Emissions el 2018. En tot cas, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, va anul·lar aquest dilluns la mesura, perquè considera que s’excedeix en l’àmbit geogràfic d’aplicació i en el tipus de vehicles exclosos.

x