Diumenge arriba la 68a Klàssica d’Olot de ciclisme en ruta i ho fa amb novetats en el recorregut

Carles Torrent, president Club Ciclista Infantil Olot: Crec que és una de les tres proves del calendari espanyol més antigues. Crec que la feina dels qui van començar el Club Ciclista Olot i tota la gent que hi ha treballat es mereixen que continuï endavant.


Passen els anys i amb ells la mítica Klàssica d’Olot de ciclisme, l’antiga cursa de Festes del Tura, ara ja, disputant-se a la primavera. Enguany la cursa arriba a 68a edició i tindrà lloc aquest diumenge per les carreteres de la Garrotxa i l’Alt Empordà.

Carles Torrent, president Club Ciclista Infantil Olot: El recorregut aquest any l’hem canviat i crec que serà espectacular. Potser més fàcil que altres anys, però estarà molt bé, creiem. Sortim de la plaça Clarà, anem cap a Besalú, direcció Figueres, Avinyonet de Puigventós, Llers, Terrades, Cistella, tornem a Avinyonet i Besalú per la carretera general. I llavors fem Argelaguer, Tortellà, Montagut i cap a Olot, amb pujada a la Cantineta.

La Klàssica d’Olot és una prova reservada per a ciclistes elit i sub23, que es troben a les portes de ser professionals. N’hi participaran uns 200 i es té previst que arribin a Olot cap a quarts de dues.

Pel que fa al Team Torrent, gran temporada dels corredors de Carles Torrent, amb nombroses medalles a la pista, destacant als campionats d’Espanya, així amb un gran inici de recorregut pel nou equip júnior, fent-se veure i ocupant els primers llocs a les curses on és present; i un equip cadet destacant-se i esdevenint com un dels millors del país.

Paral·lelament, aquests dies s’està duent a terme la Volta Ciclista a Catalunya, amb la presència de dos garrotxins: Àlex Molenaar i Adrià Moreno, companys d’equip al Burgos BH. El dilluns, aprofitant el dia de festa per a molts alumnes, alguns corredors del Team Torrent van demanar a en Carles entrenar tot anant a Sant Feliu de Guíxols, per veure l’inici d’aquesta prova ciclista.

Carles Torrent, president Club Ciclista Infantil Olot: Em van dir que volien anar a veure la Volta a Catalunya a Sant Feliu de Guíxols. Els hi vaig dir que plouria, que faria fred i ells em van dir: “és igual”. Això és el que m’agrada: que visquin la bicicleta i que ho vegin com una manera de viure. I crec que el Team Torrent això ho està aconseguint.

x