Fi a les quarantenes de persones amb covid lleu o asimptomàtiques a partir de dilluns

La Comissió de Salut Pública ha acordat aquest dimarts eliminar les quarantenes de positius asimptomàtics o amb símptomes lleus de covid-19 a partir de dilluns vinent, així com dels contactes estrets.


El que sí que hauran de fer és prendre una sèrie de mesures preventives, com ara l’ús de la mascareta i no estar en contacte amb persones vulnerables. Aquest canvi respon als “alts nivells d’immunitat” per la vacunació i s’engloba dins la nova estratègia de gestionar els casos de covid d’una manera similar als de la grip, anunciada a mitjans de gener, però que ja es va dir que no s’aplicaria fins que passés la sisena onada. Les proves diagnòstiques també se centraran en persones vulnerables, en el sector sanitari i en casos greus.

x