Les Preses prepara un fira del llibre local i conscient pel setembre

La Liberisliber de Besalú va deixar de fer-se per falta de suport per part de les institucions públiques i la Garrotxa quedava, així, orfe d’aquest tipus de fires. A Les Preses s’han mogut i un grup de veïnes i algunes editorials s’han unit per fer una Fira del Llibre local i conscient el 24 de setembre.


Laia Figueras, organitzadora de la fira: Sorgeix del moment que, desafortunadament, es perd un pilar important, la fira que es feia a Besalú, però també pel foment de la lectura i les ganes de fomentar una lectura i producció editorial sostenible. La idea és que només hi hagi llibre produïts localment: si s’ha escrit a Catalunya, tot a Catalunya. Si s’ha fet a Galícia, a Galícia. Som tres editorials al darrere d’això: l’editorial Pol·len, l’editorial Triangular i l’editorial Nanit.

Albert Danés, regidor d’esports i festes Aj. les Preses: Ens fa molta il·lusió tenir una fira al poble. És una de les coses que el poble no té, i creiem que tenir una fira és un reclam turístic pel municipi. Volem  que la fira sigui un reclam comarcal i nosaltres demanarem un cop de mà i ajuda a les institucions de la comarca, perquè ens ajudin i això sigui una realitat en l’àmbit comarcal.

Es té previst que algunes activitats complementàries a la fira es duguin a terme al centre cultural presenc, mentre que la fira en si, es duran a terme entre el carrer major i la plaça major. Tot i que serà d’aquí a uns mesos quan es donaran més detalls sobre la fira, ja s’està definint què vol que tingui.

Laia Figueras, organitzadora de la fira: Estarà dividida en dos: el divendres serà el dia professional i convidarem editorials i autors per fer reflexió, tot al voltant de la producció sostenible. I el dissabte serà quan hi haurà parades d’editorials i llibreries i alguna activitat; serà més el dia destinat a públic general.

Durant tota la setmana passada els presencs i presenques van poder votar sobre la imatge de la fira, obra de Valentí Gubianas, veí del municipi. Finalment, l’opció vencedora va ser la il·lustració ’Abracem els llibres’, amb un total de 254 vots, d’un total de 461 emesos.

x