La Fira del Ferro de Besalú arriba a un quart de segle amb la construcció d’una peça especial

Un quart de segle. Ho han escoltat bé. Després de tres anys, la Fira del Ferro arribarà aquest cap de setmana a la 25a edició. L’associació Acunç i l’Ajuntament de Besalú estan acabant de preparar la jornada, que comptarà amb l’assistència de mestres forjadors de banda i banda del Pirineu.


Joel Amat, president de l’Associació Acunç: “La gent s’anima molt. Li agrada molt trobar-se i compartir experiències. Venen de tota Catalunya. Dissabte serem uns 60. Venen de Madrid, de Saragossa, de Catalunya Nord i de tota Catalunya.”

Aquests especialistes faran forja a l’aire lliure i construiran una peça dedicada a l’esforç familiar que suposen aquests treballs artesanals, a més d’exposar les peces pròpies a Sant Julià. Tant la fira com l’exposició s’inauguraran dissabte a la plaça dels Claustres.

Joel Amat, president de l’Associació Acunç: “Fem una escultura conjunta. Aquest any es diu ‘el puntal de les flames’. Com que és el 25è aniversari, és una manera d’agrair, a part dels ferrers que venen a fer la trobada, també són molt importants les famílies, els fills i els parents de tots els forjadors. Nosaltres dediquem un temps a fer aquestes fires, però si ells no ens donessin suport, no ho podríem fer. La veritat és que ho fem, perquè ens agrada l’ofici, perquè ens l’estimem molt i ens agrada que la gent vegi que es poden fer coses d’una manera diferent.”

Per altra banda, també s’han previst altres activitats, com ara una visita guiada a la ruta de patrimoni industrial i al molí Subirós. Una bona oportunitat per viure en directe l’ofici de ferrer.

x