La plantada d’arbres de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Les Preses celebra 30 anys

A Les Preses fa molts anys que els membres de l’Associació de Jubilats i Pensionistes del poble, per aquestes dates, planten arbres en algun indret del poble.


Ferriol Cofí, membre Associació jubilats i pensionistes de Les Preses:Això era típic. Un senyor que havia estat president que venia de Llanars, que es deia Josep Pujol, ho feia quan anava a col·legi. I quan va baixar, que va venir a Codella, ell va ser president de l’associació i va proposar fer aquesta festa amb els jubilats.”

De bon matí, s’apleguen, agafen una pala i amb l’ajuda dels treballadors municipals, planten arbres, en aquest cas sis pruners, aquest any a una zona verda que s’està recuperant darrere l’avinguda Constitució. L’objectiu és ben concret.

La plantada d’arbres serveix a Les Preses per donar la benvinguda a la primavera i per començar una nova etapa. Ja fa 30 anys que se celebra aquesta tradició.

La diada, però, inclou també un bon dinar i una trobada amb els alumnes més petits de la Bòbila, des que el poble té escola. Aquest dijous els nens i nenes van anar a visitar als avis disfressats i amb ganes de cantar-los-hi cançons.

Pere Vila, alcalde de Les Preses: “Sempre mirem de combinar les activitats de la gent gran amb les de l’escola. A mi m’encanta que hi hagi aquesta col·laboració entre les dues generacions.”

La plantada d’arbres és una tradició molt arrelada a les Preses. Una tradició que es manté viva, gràcies als més grans del poble.

x