Josep Rull i Jordi Turull clamen des d’Olot per la “unitat” com a única via per “culminar la independència

L’ANC va promoure aquest dijous la inauguració del memorial “Llibertat!”, que quedarà a la plaça de l’U d’octubre d’Olot en record dels milers d’anònims que des de l’inici del procés independentista han intentat preservar la pau i la democràcia. Ho van fer acompanyats de diverses persones represaliades durant el procés, de la Garrotxa i de fora de la comarca, entre ells, els exconsellers Josep Rull i Jordi Turull. El memorial, obra de l’artista olotina Duaita Prats, és una evolució de l’escultura instal·lada en el seu moment davant l’església de Sant Esteve.


Per a Jordi Turull i Josep Rull, el memorial és un símbol de la unitat que continua sent necessària, al seu entendre, per culminar la independència de Catalunya per la qual van treballar.

Els represaliats convidats a l’acte van explicar el seu testimoni als assistents.

L’acte va acabar amb l’actuació de la rapera besaluenca ‘Bales’, qui durant el seu discurs previ, va apel·lar a l’autocrítica de la societat, que ha de ser, al seu criteri, qui continuï esperonant la classe política independentista.

La inauguració del memorial “Llibertat!” va precedir un altre acte, en aquest cas, al Torín, per presentar el Consell per la República a Olot com a pal de paller de la unitat independentista i demanar-ne als garrotxins la seva adhesió.

L’acte va ser presidit pel portaveu de Democrates.cat i membre del govern del Consell per la República Antoni Castellà.

x