Torna el canvi d’hora: què n’opinen els garrotxins?

A les dues seran les tres. Aquest diumenge canvien l’horari i apliquen el sistema d’estiu, amb més hores de sol aquest canvi es produirà a tots els països de la Unió Europea amb la intenció d’ajustar la jornada laboral a les hores de llum natural. Com ho veuen, els garrotxins?


Ramon Duran: “M’agradaria que ens quedéssim amb un dels dos horaris, perquè sempre estem canviant i crec que no és positiu”.

Teresa Baus: “Jo m’adapto, però sempre tardes una setmana a fer-ho”.

Lola Castells i Àlex Álvarez: “Ara a la primavera, més hores de sol fan més ganes de sortir”.

Pol Ciendones: “D’una banda ho vig positiu a les tardes, però anar a l’institut de fosc no em motiva”.

Quim Pont: “Més absolutament igual, mai m’ha afectat”.

Disparitat d’opinions respecte d’un canvi horari que està més que mai posat en dubte. Són molts els qui es quedarien amb l’horari d’estiu, d’altres ho veuen amb indiferència i d’altres s’hi adaptarien.

De tota manera, comença l’horari d’estiu donant la benvinguda a la primavera.

El Govern espanyol i la Comissió Europea segueixen estudiant els efectes de suspendre el canvi d’hora d’hivern i de primavera i mantenir els rellotges igual durant tot l’any. El comitè d’experts que van nomenar per aquesta tasca preveia arribar a un consens aquest 2021, però la pandèmia i la falta de consens retardarà la decisió.

D’altra banda, canviar l’hora dues vegades l’any podria tenir els dies comptats als Estats Units. El Senat nord-americà ha aprovat suprimir el canvi d’hora i quedar-se amb l’horari d’estiu tot l’any.

x