Olot envia un segon camió carregat de tones de material cap a Ucraïna

Imma Muñoz, regidora Acció Social i Cooperació: “Aquest tràiler se’n va a una nau que ha habilitat el consolat ucraïnès juntament amb la Generalitat, ubicada al Port de Barcelona. Allà hi ha el Banc d’Aliments que és que gestiona tot el material que arriba i el trasllat i el traspàs de la frontera entre Polònia i Ucraïna ho gestiona Open Arms, així ens assegurem que aquest material arriba al país.”

Dissabte al migdia, un segon camió carregat amb tones de material per a la població d’Ucraïna va sortir de les dependències de la Divina Providència d’Olot.

Imma Muñoz, regidora Acció Social i Cooperació:Molta gent amb molt bona voluntat se’n va a portar material i ha de quedar a la frontera, a Polònia, però que sàpiguen que aquest material no traspassa la frontera. S’habiliten uns punts blaus que només els poden traspassar organitzacions com Open Arms.”

En aquesta ocasió transporta majoritàriament roba, però també productes de primera necessitat com cotxets per a infants, bolquers, motxilles i productes d’higiene personal.

Bohdana Bondzyukh, membre de la comunitat ucraïnesa d’Olot: “La majoria de les coses que hi ha sobretot és roba pels homes, perquè com que no poden sortir del país allà els hi fa falta. Roba per a nens, bolquers tant per a adults com a nens, productes d’alimentació, d’higiene… la majoria de coses és roba. Demano a tothom que no ens abandoni amb tema d’alimentació, productes d’higiene… aquí seguirem recollint.”

Una d’aquestes col·laboracions ciutadanes ha estat la iniciativa “Peace please” impulsada per La Nevateria, fa només un parell de diumenges. La matinal, a la qual li van donar suport prop d’una 40a d’empreses, va recollir més de 6.000 euros.

Marta Reyes, Nevateria i impulsora campanya ‘Peace Please’:Realment no ens esperaven tanta gent, primer va començar com una cosa petita, ja que nosaltres tenim gent d’origen ucraïnès treballant i volíem ajudar. El retorn va ser espectacular. Estem molt i molt contents, perquè hi havia gent que no sabia on portar les coses i ara com a mínim han arribat aquí.  No ens quedem només en aquesta primera ajuda, hi ha molta feina a fer. Tota aquesta gent necessita allotjament, feina i trobar-se bé aquí.”

Aquest dilluns, han marxat catorze dotacions dels Bombers de la Generalitat cap a Ucraïna amb material sanitari.

Bohdana Bondzyukh, membre de la comunitat ucraïnesa d’Olot: “Com estem? Jo estic cada dia pitjor. A casa meva cada vegada estan més a prop. Esperem que aviat li parin els peus.”

x