Olot recupera el Carnaval amb gairebé un miler de persones a la Gran Rua

Manu González, rei Carnaval Olot 2022: “Tornar al Carnaval així, no té paraules”

Reina Carnaval Olot 2022: “És tan fantàstic, tan irreal, que no es pot descriure”

L’esperat retorn del Carnaval a OIot ha estat tot un esclat d’alegria per les colles i també entre el públic. El temps va permetre que tothom oblidés per una estona els moments difícils viscuts en els últims mesos, per donar pas als colors i ritmes del carnestoltes, en plena primavera.

Josep Andrés, president del Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot: “Ho hem aconseguit i millor del que pensàvem, després de tantes dificultats. Havíem triat aquest dia amb pronòstics de pluja i al final ens n’hem escapat. El passeig ple de gom a gom, un gran nivell entre les colles… més que contents”

El primer premi del concurs de carrosses del Carnaval d’Olot 2022 ha estat per als Amics del Carnaval de Mar i Muntanya. La colla formada per veïns de la comarca i de Santa Cristina d’Aro ha presentat al públic una espectacular carrossa sota el títol ‘La vida és un malabar’, amb una coreografia que simulava una pista de circ. La segona posició del concurs de carrosses ha estat per la Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca i el seu ‘All in.Tot sobre la taula’, amb un gran jòquer presidint la carrossa.

La nombrosa Santjoanenca, de Sant Joan les Fonts, ha obtingut la tercera posició en la Gran Rua del Carnaval d’Olot 2022 amb la representació sobre rodes de ‘El naixement d’una nova era’.

Finalment, el jurat del 33è Carnaval d’Olot ha atorgat la quarta posició a la Penya Blaugrana Almogàvers Garrotxins, que, amb motiu del seu 25è aniversari, han muntat al seu gegant, en Clam, sobre la carrossa, acompanyat de 25 espelmes.

Els Emmaskarats d’Olot han tornat a coronar-se com la millor comparsa amb el seu ‘Esperit Indomable’, inspirat en la força de la natura, amb una disfressa i una coreografia molt treballada.

Marc Jordà, cap de la colla Emmaskarats: “L’important de tot això és la il·lusió immensa que hi ha al darrera, i començar aquí Olot, encara és més especial”

En segona posició han quedat Els Gínjols d’en Bas, amb una disfressa i una coreografia per recordar el seu 25è aniversari.

Els Alots d’Olot també han celebrat 30 anys de trajectòria amb el tercer lloc al concurs, pel seu primaveral ‘Atelier d’Essències’.

Les Tremendes han rebut el quart premi amb una original disfressa de còctel per brindar per la tornada de la Gran Rua, la diversió, i l’esforç de tots els participants.

Després d’un any sense, el públic ha valorat de la millor manera l’esforç i l’animació de les colles, fins i tot els espectadors més il·lustres.

Àngel Llàcer: “He vist que les colles s’ho han treballat tant, que ja m’han guanyat, i t’ho dic de cor. Jo ja sóc d’Olot!”

x