Experiència i il·lusió: les receptes de Manix Mandiola per dur a l’Olot a l’ascens de categoria

Diumenge, després de caure contra el Peralada es tornava a veure la imatge a la llotja de l’Estadi Municipal on es podien veure, reunits, membres de la junta. Aquest dimarts, el club feia oficial la rescissió del contracte d’Albert Carbó com a entrenador de la Unió esportiva Olot. El mateix Carbó, en un comunicat a les xarxes socials, explica que se’n va amb la consciència tranquil·la i amb la certesa que haguessin pogut assolir l’objectiu que li van encomanar a principis de temporada. El club li va oferir continuar vinculat al club, però Carbó ho va rebutjar, així com el fet de fer una roda de premsa de comiat.

Aquest dimecres al matí el club ha presentat el nou entrenador: Manix Mandiola, de 64 anys i amb una llarga experiència a Segona Divisió B i en jugar promocions d’ascens a Segona A. El tècnic basc acumula prop de mig miler de partits a l’antiga categoria de bronze del futbol espanyol i ha passat per equips com l’Eibar, l’Alabès, l’Atlètic Balears o el Numància, entre altres. Segons el club es tracta d’un perfil clar i definit de què necessita l’equip en aquests moments.

Sergi Raset, director esportiu de la Unió Esportiva Olot: Crec que encaixa en el moment. És un entrenador que les ha vist de tots color i ho sabrà gestionar. Que no dic que un altre no ho hagués sabut gestionar. No dic que li faltés a l’anterior cos tècnic, però sí que és cert que veient els mals resultats que dúiem l’equip estava tocat. És sobretot per la manera. Els jugadors volen guanyar i veus que els resultats no acompanyen, perds el primer lloc, i això afecta els jugadors. 

Ferran Joanmiquel torna al club coma preparador físic i serà la mà dreta de Mandiola, que arriba sol, sense segon entrenador. Qui si es queda és l’entrenador de porters Jordi Fernández. El nou tècnic ha arribat encara sense conèixer bé els seus jugadors, però amb les idees clares sobre el que vol i amb un punt d’humor.

Manix Mandiola, entrenador UE Olot: A 3a a Euskadi no hauria entrenat; això no obstant, en canvi, aquí, en el seu moment ja vaig parlar amb ells i em va enganxar aquest estil. És semblant i em recorda al País Basc de quan era futbolista (no us dic que sigueu antics). M’hi he sentit identificat, una mica. Però bé, això és com una vacuna, vinc dos mesos, a veure si fa efecte. En aquests casos et mous per diners o per il·lusió i jo he vingut amb il·lusió, optimitzar l’equip i amb sort poder pujar l’equip a una categoria que es mereix més. Quedar primer és molt difícil, però hem d’arribar en les millors condicions possibles.

Tot plegat amb l’objectiu d’assolir l’objectiu de principis de temporada.

Sergi Raset, director esportiu UE Olot: Perquè aquests partits que quedin intentar guanyar-los o fer el màxim de punts possible i per què no, lluitar per aquesta primera posició encara que sigui difícil.

Joan Agustí, president UE Olot: Quan tu parles amb en Manix veus que és un líder emocional, i ho fem amb la voluntat d’aixecar l’ànim del nostre equip i d’aconseguir els objectius que des del minut zero ens havíem plantejat.

Mandiola ja sap el que és viure partits a l’estadi municipal. La darrera vegada que ho va fer, va ser com a entrenador de l’Atlètic Balears, quan l’Olot era entrenat per Raül Garrido i jugava a Segona B, a la temporada 2018-2019. Ve per dos mesos, sobre el futur…

Manix Mandiola, entrenador UE Olot: de moment vaig demanar ball i m’han deixat ballar i d’aquí a què ens casem doncs no ho sé. Esperem, anem-nos coneixent.

Manix Mandiola arriba amb poc marge de maniobra a la classificació. La Unió esportiva Olot no depèn d’ell mateix per obtenir la primera posició i jugarà un partit menys respecte la majoria de rivals que té per aconseguir aquesta posició.

L’etapa de Manix Mandiola començarà aquest cap de setmana contra l’Hospitalet, que també ha fet canvis a la banqueta.

x