Mor Lluís Balcells, figura clau de l’associacionisme olotí

La cultura olotina ha perdut avui una de les seves personalitats destacades. Ha mort, als 95 anys, Lluís Balcells, soci fundador i expresident de l’Agrupació Sardanista Olot. La seva contribució a la vida cultural de la ciutat va més enllà de les sardanes, passant per àmbits molt diversos de l’associacionisme. Va impulsar el teatre, a través del Centre Catòlic d’Olot, la cavalcada de reis, el pessebrisme, la música, com a creador de l’Associació de Música, i també esports com el ciclisme i la natació. El 2011 l’Ajuntament d’Olot el va reconèixer amb les Ales a la Cultura, per posar en valor la seva incansable tasca. El Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot el va homenatjar, el 2012, amb el Premi a la Trajectòria Personal dels Premis Garrotxí de l’Any. L’enterrament serà aquest dijous a les 10h del matí a l’església de Sant Esteve.

 

x