La UdG ha coordinat ajudes per a tres estudiants i dos professors des de l’inici de la guerra a Ucraïna

Aquest curs, la Universitat de Girona compta amb 442 estudiants en una situació de mobilitat internacional, entre ells, també sis persones d’origen ucraïnès. Durant els primers dies de la invasió russa a Ucraïna, l’equip rector de la universitat gironina va rebre un correu d’un d’aquests quatre alumnes. L’alumna explicava que havia perdut pràcticament la comunicació amb els seus pares, residents a Mariúpol, ciutat bombardejada i assetjada per l’exèrcit rus.

Quim Salvi, rector de la UdG: “Ella està amb una beca de mobilitat que se li acabarà i no podrà tornar al seu país. Per tant, la universitat ha de fer la feina d’estendre, en situacions d’emergència, ajudes econòmiques, d’allotjament, manutenció perquè aquests estudiants que estan a casa nostra, puguin continuar la seva activitat”.

En l’inici del conflicte, la UdG va enviar un oferiment de col·laboració a persones d’origen ucraïnès que han estat respostes en cinc casos. Es tracta de tres estudiants i dos professors que necessiten ajuda per continuar la seva activitat a la universitat gironina. Per a aquests casos, la UdG es coordina amb la resta d’agents competents.

Quim Salvi, rector de la UdG: “Estem treballant en xarx amb la resta d’universitats per la possible acollida d’estudiants d’Ucraïna que vinguin com a estudiants i vulguin continuar els estudis a les universitats catalanes, de manera coordinada amb el Govern de la Generalitat. Estem treballant també amb les institucions del territori perquè hi ha qüestions d’allotjament o d’acollida; no tot és la formació, a la vida social hi ha moltes més coses a banda d’estudiar a casa nostra”.

A banda d’aquests casos concrets, a hores d’ara la UdG ha validat una sol·licitud d’ingrès al centre d’una persona d’origen ucraïnès per la via ordinària, i compta amb diverses més pendents de convalidar.

x