Olot recupera el servei de Trànsit dels Mossos d’Esquadra

L’any 2016 l’anterior prefectura de Mossos d’Esquara va prendre la decisió de tancar progressivament sis dels 22 sectors de trànsit del cos. No es substituïen els agents que plegaven i les seves tasques passaven a càrrec d’unitats més llunyanes, que per tant tardaven més en arribar al lloc del sinistre. La conselleria, ara, vol revertir la situació. Olot és un dels municipis que recuperarà el servei.


Joan Ignasi Elena, conseller d’Interior: “Quan hi havien incidències, tarden molt més en arribar i, per tant, això provocava que les policies locals o, fins i tot, les ABP’s havien de donar resposta. Les comissaries del territori havien de donar resposta a accidents i altres situacions provocades a la carretera que corresponen a Trànsit.”

Els ajuntaments que s’havien quedat sense efectius dedicats al trànsit demanaven al departament recuperar-los. Això suposarà que a tot Catalunya es recuperin un total de 49 agents. El creixament ha de permetre al departament fer aquest servei de forma més pròxima.

Joan Ignasi Elena, conseller d’Interior: “Aquests sis sectors estan al territori, parteixen d’allà, actuen allà i estan més a prop. Encara que tinguis els mateixos efectius, si aquests estan lluny, necessàriament el servei és pitjor. Em sembla que és bo donar-li la volta.”

Alguns dels agents que hi treballaran sortiran de les noves promocions. Les cinc unitats de trànsit restants estaran a Montblanc, Igualada, Móra d’Ebre, Mataró i Sant Feliu de Guíxols.

x