El Sismògraf s’estrena amb ‘tres espectacles per tres reptes’

L’organització del Sismògraf anunciava en el final de la passada edició un canvi d’orientació amb una nova etapa, un canvi de format i, fins i tot, el canvi del color turquesa al verd. ‘El festival que detecta el moviment del cos i del planeta’ presenta en la seva 14a edició una trentena de propostes artístiques i s’inaugurarà aquest dissabte.

Tena Busquets, directora artística del Sismògraf: “Continuarem parlant de moviment, però no només de dansa. Parlarem de moviment entès com a exposar el cos a una situació artística, en qualsevol de les disciplines, sigui dansa, sigui circ, sigui performance o sigui anar a caminar acompanyats d’un artista. Aquest primer dissabte ens agrada explicar-lo en clau d’introducció del festival. Tenim una xerrada amb en Miquel del Pozo que ens ajudarà a situar aquests conceptes de planeta, de cos i moviment en relació a la història de l’art.”

Sota el paraigua de ‘tres espectacles per tres reptes’, la jornada prosseguirà amb un trio de mostres que abordaran el repte social, ambiental i relacional. A ‘Migrare’ de la companyia Maduixa, quatre dones ens mostraran la cruesa de l’exili a través de la dansa i el circ, al Firal Petit. El solo performàtic de ‘S.O.S.’ tractarà l’emergència climàtica a la Gredera del Volcà Monstacopa i el duet de música electrònica i poesia Jansky oferirà un concert a partir del so dels insectes al Teatre Principal.

x