El Festival Sismògraf arrenca la seva 14a edició amb tres espectacles

Tena Busquets, directora artística Festival Sismògraf: “Aquest espectacle és molt significatiu del que vol ser el festival. Parla sobre el desgel dels pols i el malbaratament d’aquest planeta en el qual vivim. Ho fa, a més, l’Ada Vilaró que és una performer una artista molt polifacètica. És un molt bon exemple de com volem enfocar el festival a partir d’ara.”


Amb l’espectacle SOS d’Ada Vilaró, el nou Festival Sismògraf donava tret de sortida a la seva 14a edició. Aquest cap de setmana tres espectacles ben diferents i una conferència van servir d’introducció d’aquesta nova etapa.

Ada Vilaró, artista: “És aquest crit de demanar que despertem i que accionem. SOS demana aquesta acció perquè nosaltres, el planeta, el nostre cos i el planeta anem juntes i aprenem a estimar-nos per conviure, no per lluitar. Per mi crec que Sismògraf obra aquesta escolta que tots i totes hem de tenir. No és un nu tant físic sinó que per mi és aquest nu d’ànima, que és el que necessitem per ser aquest cos paisatge, per estar en relació amb el paisatge i tenir aquesta humilitat de ser petits davant d’aquest paisatge tan gran, que és la mare.”

Ada Vilaró va intentar abordar els efectes de la crisi climàtica sobre el planeta i sobre nosaltres mateixos des de la gredera del Volcà Montsacopa.

Ada Vilaró, artista: “És meravellós tenir la oportunitat d’actuar en aquest entorn tan fantàstic. La por era no estar a l’alçada de la gredera del volcà Montsacopa. És un espai molt potent i és un honor poder estar aquí.

Migrare, de la Cia. Maduixa al Firal i Insecta Dance Music, un concert de realitat sonora augmentada del duet Jansky al Teatre Principal van ser els darrers espectacles d’aquest dissabte.

x