‘La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca’ i els ‘Emmaskarats d’Olot’ guanyen els primers premis de la rua de carnaval de Platja d’Aro

El centre de Platja d’Aro es va tornar a tenyir de disfresses, festa i somriures, dissabte a la tarda, amb motiu de la gran rua de carnaval, amb 66 colles a concurs de dues desenes de poblacions gironines, 3.500 figurants i 50.000 persones de públic. Les colles de la Garrotxa han tornat a mostrar la seva vitalitat a la gran rua de carnaval emportant-se fins a vuit premis de les diferents categories.


En la categoria de ‘comparses’ dues colles de la comarca s’han endut dos dels cinc premis; el primer i el segon. ‘Els Emmaskarats d’Olot’ han aconseguit el primer lloc del podi, amb 399 punts. Amb 326 punts, s’ha situat ‘Els Gínjols d’En Bas de Sant Esteve d’en Bas.

En la categoria de ‘carrosses grans’ la victòria també ha estat clarament garrotxina. Dels cinc guardons, tres han estat per colles de la comarca. El primer, amb 555 punts, per ‘La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca’. El segon lloc, i a molt poca distància amb 548 punts, també ha recaigut a la nostra comarca, en concret per ‘Amics del Carnaval Mar i Muntanya’, formada per veïns de la comarca i de Santa Cristina d’Aro. Finalment la ‘Santjoanenca’ de Sant Joan les Fonts s’ha endut el tercer premi, amb 471 punts.

Platja d’Aro també entrega altres guardons on la Garrotxa n’ha tret un bon pessic, concretament en la categoria de ‘millor disfressa’. Els ‘Amics del Carnaval Mar i Muntanya’ s’ha classificat en primer lloc. La segona posició del podi ha recaigut per dues colles: ‘Els Emmaskarats d’Olot’ i ‘La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca, amb 240 punts cadascuna. ‘La Santjoanenca’, en cinquena posició, ha obtingut 217 punts

El carnaval s’havia de celebrar al febrer, però la incertesa de la sisena onada va fer que colles i Ajuntament, decidissin passar la festa a aquest primer dissabte d’abril. Un fet que va provocar, doncs, que el Carnaval d’Olot se celebrés, per primer cop, abans que el de la costa.

RELACIÓ DE GUANYADORS

Carrossa gran:

 1. La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca (555 punts)
 2. Amics del Carnaval Mar i Muntanya (548 punts)
 3. La Santjoanenca de Sant Joan les Fonts (471 punts)
 4. Associació Grup Endansa de Montcada i Reixach (464 punts)
 5. Tribala de Pineda de Mar (449 punts)

Carrossa petita:

 1. Xulibert de Calonge (368 punts)
 2. La Banda del Pati de Castell d’Aro (353 punts)
 3. El Merlots de Santa Cristina d’Aro (338 punts)
 4. Golfo’s de Sant Feliu de Guíxols (310 punts)
 5. Vas Dat de Castell-Platja d’Aro (304 punts)

Comparsa:

 1. Els Emmaskarats d’Olot (399 punts)
 2. Els Gínjols d’En Bas de Sant Esteve d’en Bas (326 punts)
 3. Associació Kinbedeball de Salt (306 punts)
 4. Associació Carnavalesca d’Aquí d’Allà de Palamós (303 punts)
 5. Les Trapelles de La Bisbal d’Empordà (273 punts)

Disfressa:

 1. Amics del Carnaval Mar i Muntanya’ (250 punts)
 2. Els Emmaskarats d’Olot (240 punts)
 3. Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca (240 punts)
 4. Associació Grup Endansa de Montcada i Reixach (233 punts)
 5. La Santjoanenca de Sant Joan Les Fonts (217 punts)
x