Es presenta el projecte Vitamina, una aliança público-privada entre cinc territoris per al desenvolupament local

Només a Manlleu, la Vall del Ges, Orís i Bisaura, el Moianès, la Garrotxa i el Ripollès hi ha 60.000 persones en edat laboral. Amb l’objectiu de donar resposta als reptes d’un mercat canviant, dimarts va presentar-se el Projecte Vitamina: una iniciativa que pretén establir ponts entre els sis territoris amb l’objectiu d’afavorir l’accés i el manteniment de l’ocupació, potenciar la formació professional i impulsar el desenvolupament local. A partir d’ara, un grup motor format per dotze agents locals vinculats a la promoció econòmica, la funció pública i l’ocupació es reuniran periòdicament per reflexionar sobre les línies de treball que cal posar en marxa.


Anna Gabriel, tècnica d’Estratègia i Comunicació del Consell Comarcal del Moianès: “La primera de les tasques és col·laborar, posar-nos d’acord, sinergies que tenim, i la manera de fer-ho serà a través d’un grup motor integrat per dotze agents locals vinculats al món de l’economia, l’educació, l’ocupació, etc. que pertanyen als cinc territoris i que s reunirà periòdicament.”

Ariadna Villegas, gerent DinamiG: “Són territoris que des d’un punt de vista de mercat de treball hi ha molts fluxos. Són espais naturals de connexió dins de l’espai de mercat laboral, fins i tot en temes de formació. Jo diria que ens ha unit perquè de manera natural ja ho estem.”

Àlex Garrido, alcalde de Manlleu: “Crec que ja és hora, i que en projectes com aquest consolidem aquesta estratègia, de poder casar de forma definitiva aquests interessos d’unes empreses i d’una economia que és canviant amb una educació i formació que s’ha mostrat reticent al canvi. Pensem que és una bona línia de treball.”

Aquesta nova aliança, que ha d’atraure el sector públic, però també el privat, també pretén fomentar l’arrelament al territori.

Ramon Roqué, conseller comarcal de Promoció Econòmica del Ripollès: “En el fons és aconseguir un territori amb més oportunitats per tothom, també per les empreses que han decidit quedar-s’hi i fer d’aquests territoris un bon lloc per viure.”

Les conclusions s’exposaran entre el 3 i 4 de juny en un exercici d’intel·ligència que reunirà a totes les persones involucrades en el projecte. El resultat serà decàleg de bones pràctiques; un full de ruta que recollirà totes les propostes per continuar avançant en el desenvolupament local.

x