Torna el Diumenge de Rams amb la benedicció de palmes i palmons i la tradicional ballada de sardanes

Diumenge de Rams marca, segons la tradició cristiana, l’inici de la Setmana Santa. Enguany, el diumenge, 10 d’abril. Un període sinònim de vacances per a moltes persones, però que té en els seus orígens una celebració cristiana. De fet, la més important d’aquesta religió.

Després de dos anys lidiant amb el coronavirus, sembla que aquest any sí, podrà haver-hi la tradicional benedicció de palmes i palmons. A l’església de Sant Esteve hi haurà la tradicional missa a les 11 del matí seguit de la benedicció, al voltant de les 12 del migdia, un cop acabada la Missa.

El que també tindrà lloc aquest diumenge és la tradicional ballada de sardanes, organitzada per l’Agrupació Sardanista Olot, que enceta calendari. Serà a dos quarts de dotze del migdia al Firal d’Olot, amb la cobla La Principal d’Olot. A la mitja part es realitzarà un sorteig de tres Tortell de Rams, una novetat d’enguany.

Ignasi Riera, president Agrupació Sardanista d’Olot: Fa dos anys que no fem el concurs de palmes i palmons i amb la nova directiva buscàvem donar-li un altre tarannà. L’aparquem i fem un sorteig de tres tortells, a veure si distribuïm així la festa i la tradició.”

Tot seguit s’interpretarà la sardana “Olot, ciutat pubilla”, amb la participació de sardanistes que havien format part de les colles sardanistes de l’entitat, en memòria de Lluís Balcells, que havia estat president de l’ASO i que va morir el passat 29 de març.

Ignasi Riera, president Agrupació Sardanista d’Olot: Vam parlar amb la família a veure si tiràvem endavant la ballada de rams, tan pròxima. Per la família cap problema, en Lluís ho hagués volgut. Per això seguim endavant.”

x