La música, protagonista de la festa dels 90 anys de l’Escola Malagrida

L’Escola Malagrida va celebrar els seus 90 anys divendres amb una festa pels alumnes, famílies, mestres i tota la gent que forma i han format part d’aquest centre educatiu. En els darrers anys, aquesta escola olotina ha centrat la seva metodologia de treball pedagògica en la música i el projecte ‘Som música’ i com no podia ser d’una altra manera, els alumnes dels diferents cicles van anar passant per cantar els himnes de l’escola, que ells mateixos han creat.

Adam, alumne de 6è Escola Malagrida: Hem estat uns dies assajant per tocar els ukeleles i la placa i presentar-ho el dia de l’aniversari. En Pep és el professor de música i també tenim en Quim i ens han ensenyat a tocar els instruments.

Jordi Ferrarons, director Escola Malagrida: El fet de poder dur a terme una celebració  de 90 anys, creiem que és una osa que tothom guardarà en el record: gent que hi som, gent que n’ha format part.

Molt ha evolucionat el centre en nou dècades i moltes són les persones d’Olot que hi han passat. En Joan va ser professor i director del centre i ara ell i la Teresa, també  professora al centre fa més d’una dècada, viuen el dia a dia del Malagrida des d’un altre punt de vista: acompanyant la seva neta a l’escola.

Joan Torras, ex professor de l’Escola Malagrida: Els mestres i alumnes van passant una temporada per aquí, en el meu cas una etapa de 34 anys, però l’escola continua. Nosaltres hem treballat per l’escola, però l’escola té entitat pròpia i història. Una història de 90 anys, i això mereix molt de respecte.

Actualment, l’escola la conformen gairebé mig miler de persones, entre alumnes, docents i altra gent que hi treballa. A la festa tampoc hi va faltar la fada Grida, una habitual a les celebracions d’aquest centre olotí.

Els anys passen , però l’essència del Malagrida segueix perdurant d’alguna manera. Així ho constataven persones que han format part d’aquesta escola olotina.

 

 

 

 

x