Un incendi a l’exterior de l’empresa Resol de les Preses genera una fumarola visible a quilòmetres de distància

Un incendi d’una gran intensitat ha afectat aquest migdia l’exterior de l’empresa Resol, al polígon industrial de les Preses. L’avís s’ha produït al voltant de 2/4 de dues del migdia. Les flames han afectat una muntanya de palets amb material de plàstic de l’empresa, com cadires i altres elements que produeix la companyia.

Pere Vila, alcalde de Les Preses: “Això ha començat fa una hora o hora i mitja, en un petit espai on hi havia uns palets. Com que la matèria del damunt és altament inflamable, al ser plàstic, no ha costat res que això agafés les dimensions que es poden veure. Amb dificultats dels Bombers per sufocar-ho i que no doni la volta.”

La crema del material ha generat una espectacular columna de fum, que ha pogut ser visible des de diversos quilòmetres de distància. Els Bombers de la Generalitat han activat una vintena de dotacions i han rebut més d’una cinquantena de trucades al 112. Les flames no han afectat cap de les plantes de l’empresa i no hi consten ferits, però sí que s’han desallotjat, per precaució, tots els treballadors que en el moment de l’incendi es trobaven a l’empresa i naus dels voltants.

Pere Vila, alcalde de Les Preses:Amb una petita espurna que no se sap l’origen, el magatzem a l’aire lliure s’ha incendiat de forma instantània.”

Per precaució, les autoritats han creat un cordó de seguretat i han tallat l’Avinguda Santa Coloma, la C-152 a l’alçada del polígon, en ambdós sentits de la marxa.

L’Ajuntament i els Bombers han demanat als veïns de les Preses que tanquin portes i finestres per evitar la inhalació de fum.

x