Torna l’ambient de festa per Diumenge de Rams a Olot després de dos anys de restriccions pel coronavirus

La benedicció de palmes, rams i palmons ha tornat a omplir la plaça Rector Ferrer aquest diumenge a Olot com feia tres anys que no passava, des de l’entrada a l’església Sant Esteve fins al capdavall de l’espai, cobrint per complet les escales de pedra, a la sortida de l’ofici de Diumenge de Rams.

Pere Domènech, rector de l’església de Sant Esteve d’Olot: “Potser hi ha més ganes en tots de sortir, de sentir aquesta festa, de trobar-hi més sentit, perquè ens n’hem hagut d’abstenir o l’hem tingut amb limitacions. Això fa que el 2022 sigui més festa i més Diada de Rams.”

Mentre a les portes de Sant Esteve es procedia a la benedicció de les palmes, rams i palmons, al Firal d’Olot ja havia començat el ball de sardanes de Rams organitzada per l’Agrupació Sardanista Olot. S’hi va convidar a ballar amb un repertori de sardanes curtes per dinamitzar la jornada. Enguany, amb motiu del recent traspàs de qui va ser-ne el president, Lluís Balcells, l’agrupació ha volgut fer-li un homenatge.

Ignasi Riera, president Agrupació Sardanista Olot: “En ser la primera vegada de l’any que ballem sardanes, és la primera ballada que fem sense en Lluís Balcells. Per això li hem volgut fer una mica de memòria. Després de la mitja part hem fet la sardana ‘Olot, ciutat Pubilla’. La gent que havia estat ballant a les colles farem una rotllana i ballarem recordant en Lluís Balcells i Coll. A més, avui també hem estrenat una sardana. La segona sardana que han tocat avui és la Sardana de l’avi Nasi, composta per Joan-Maria Riera-Blanch.”

Al final de la ballada de sardanes, hi va haver el sorteig de tres tortells entre tots els participants.

Eduard Codina, guanyador del sorteig del tortell petit: “Més que tot, és per l’afany de col·laborar, no pel tortell. És per col·laborar amb la sardana, que creiem que ha de seguir endavant. És el que volem tots”.

Sense els durs efectes de les primeres variants del coronavirus, el Diumenge de Rams a Olot va ser tan lluït com el temps va permetre, i val a dir que la jornada va ser, meteorològicament parlant, molt agradable.

x