L’alcalde d’Olot trasllada a Aragonès la preocupació per la variant i la seguretat en la visita institucional del president a la Garrotxa

Olot i l’Espai Cràter van ser les darreres parades de la visita que el president de la Generalitat va fer aquest dimecres a la Garrotxa.

Pere Aragonès va completar la jornada a la comarca sense atendre els mitjans de comunicació, més enllà de comentar que tenia ganes de visitar el nou equipament olotí, de reivindicar la indústria i el patrimoni de la Garrotxa i d’apel·lar a la unitat institucional en els reptes compartits de país. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, sí que va voler explicar a OLOT TELEVISIÓ les prioritats de ciutat que va traslladar al president a la trobada privada que van mantenir, així com la resposta del president. La primera d’elles, les variants, després que a finals de març va acabar el termini perquè les empreses optessin per redactar el projecte constructiu.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “S’hi han presentat set empreses. Ara han d’adjudicar, tindran 12 mesos per fer la redacció del projecte, que s’haurà d’adequar a la declaració d’impacte ambiental. També li he demanat al president que tan aviat com sigui possible Acció Climàtica la publiqui i la posi a informació pública. Però sobretot el que li he demanat és que, un cop estigui acabar el projecte, no hi trobem cap obstacle pressupostari. Bàsicament, el president el que ha dit és que tenen dues carreteres, una que hi ha a Bagà i la variant d’Olot i de les Preses, que aquests són els dos projectes de mobilitat que tenen més pendents i que els tenen a l’agenda. No hauríem de tenir problemes.”

L’altra prioritat que l’alcalde d’Olot ha traslladat al president és la demanda de més reforç per part dels Mossos d’Esquadra davant els delictes que s’estan ocasionant a la ciutat.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “La Policia Municipal per a determinades qüestions és una eina molt eficaç de la ciutat, que no poden disposar la resta de municipis de la comarca, però allà on comencen els delictes i una determinada situació, és molt important que es reforcin els Mossos d’Esquadra. El que m’ha transmès el president és que el tema de la seguretat és una constant que la troba arreu de Catalunya on va, que tothom li transmet aquesta preocupació. És veritat que el país ha canviat, ha augmentat en nombre d’habitants i ha canviat la composició social. Aquesta preocupació que tenim a la comarca la tenen en altres llocs. M’ha comentat que en l’últim any s’han incorporat 800 Mossos d’Esquadra nous a tot Catalunya però que s’han de continuar incorporant els anys vinents.”

Durant la jornada institucional a la Garrotxa, el president de la Generalitat va visitar també Sant Joan les Fonts, on va conèixer les instal·lacions de l’empresa Ecoparck Fluvià, dedicada a la fabricació d’envasos, i a Santa Pau, on l’equip de govern també va traslladar-li, com Sant Joan i Olot, projectes per als quals sol·liciten el suport del Govern.

x