La periodista Puri Biniés presenta el llibre ‘Por las sendas de la fragilidad’ amb el suport d’Integra

La periodista Puri Biniés ha convidat aquest dijous als garrotxins a assistir, a les 7 de la tarda a l’Arxiu Comarcal, a la presentació del seu últim llibre, ‘Por las sendas de la fragilidad’.


A través d’experiències viscudes en el si de la seva família, l’autora intenta fer reflexionar el lector i conscienciar-lo a cada capítol sobre la importància d’integrar les persones amb diverses capacitats a la societat, i fer-ho a través de l’empatia. Per a Puri Biniés, el sender més curt per arribar a la inclusió de la multidiversitat és l’emocional.

Puri Biniés, autora del llibre ‘Por las sendas de la fragilidad’: “El meu fill petit té una discapacitat important. En som els protagonistes la família, l’entorn, ell i la societat també, perquè moltes vegades els límits que pugui tenir una persona deixen de ser límits si la societat hi posa uns suports. Una persona que va en cadira de rodes podrà anar a un cinema o un teatre si hi ha rampes i ascensors. Moltes vegades pensem en les relacions humanes molt racionalment, i precisament el que més ens hi podria ajudar seria pensar-les més d’ençà que ens fan sentir, què sent l’altre quan ens adrecem a ell, com volem que se’ns adrecin a nosaltres. Valora el teu fill per qui és, sense més, no perquè sigui universitari -que no té res de dolent ser universitari-, però a vegades hi ha la tendència a valorar pel que fan o pel que poden fer o per com són de guapos, i no; és important que els pares aprenguem a valorar el nostre fill per ser com és.”

En el camí de la conscienciació a la Garrotxa, Biniés compta amb l’associació Integra d’Olot, que facilita la venda del llibre a la seva botiga especialitzada del carrer Sant Esteve i també ho farà a la parada que muntarà durant la Diada de Sant Jordi.

Núria Fité, gerent d’Integra: “A mi m’ha enganxat, és un llibre que quan el comences i no pots deixar. Està molt ben escrit, la Puri és una gran comunicadora i amb el seu sistema de capítols molt curts i que fan reflexionar molt, no pots deixar-lo. Realment és un llibre molt interessant.”

‘Por las sendas de la fragilidad’ serà a la parada d’Integra de Sant Jordi, a banda d’altres títols amb qui l’entitat col·labora i altres productes habituals fets amb papers reciclats.

x