Les editorials esquiven una forta crisi del paper: l’acaben pagant el doble de preu però compleixen amb els objectius d’aquest Sant Jordi

A l’editorial Oliveras han  pogut tirar endavant 21 títols nous d’autors locals per a aquest proper Sant Jordi. Com moltes altres, van veure perillar per un moment la publicació d’algunes de les seves estrenes. La falta de subministrament de paper és una realitat des de la pandèmia.


Fàbriques que han tancat, falta de producció, especulació per part d’alguns països, que paguen el que sigui a les impremtes catalanes per endur-se tot el paper que necessiten. Una situació que ha provocat que les editorials tinguin problemes per trobar el subministrament que necessiten.

Josep Oliveras, Editorial Oliveras: “Els Estats Units demanen el paper a les editorials a tones i no pregunten el preu. S’ha d’entendre que venguin, però la producció és la que és, i llavors nosaltres potser no en trobem”.

A l’editorial Oliveras, coma  tantes altres, han fet mans i mànigues per treure aquest Sant Jordi fins a 21 publicacions noves d’autors locals. Trucades i més trucades, movent cel i terra perquè alguna impremta els garantís la feina. Sant Jordi serà una festa que finalment podran celebrar amb plenitud.

Josep Oliveras, Editorial Oliveras: “Hem tirat endavant tot el que teníem en cartera. Això sí, amb un cost molt elevat. Cada setmana pujava un 10%… Al final ens ha costat tot un 50% més car”.

Així i tot, des de l’Editorial Oliveras asseguren que no han fet repercutir aquest augment en el producte final per al consumidor, ja que creuen que és important que les obres d’artistes locals, tant o més bones que les dels escriptors més famosos, acabin arribant a les mans dels lectors.

 

x