Olot tornarà a viure un Sant Jordi com abans de la pandèmia

Sembla que aquest any sí, les imatges del Firal ple de gent i parades, després de dos anys, tornaran a repetir-se de nou. I enguany sense cap rastre d’haver passat una pandèmia:  sense mascaretes, gel hidroalcohòlic, ni restriccions de cap mena. A Olot, el punt neuràlgic tornarà a ser el Firal on s’espera que hi hagi més d’una seixantena de parades de roses i llibres.


Estanis Vayreda, regidor promoció Econòmica Aj.Olot: “Veiem que serà un Sant Jordi completament normal, tenim totes les llibreries de la ciutat al Firal, unes seixanta entitats venent roses i llibres i ens apropem a uns números molt semblants el 2019. Aquest any hi haurà altre cop moltes entitats i tornarà a ser una gran festa de la cultura i la societat civil.”

Enguany, però, les activitats aniran més enllà de les parades al Firal. L’Orfeó Popular Olotí tornarà a omplir-se d’un dels tallers creatius del col·lectiu La Iera; també la Biblioteca Marià Vayreda acollirà un dels últims espectacles del Festival Sismògraf, Shalott de la Companyia Shalott; i a la plaça U d’octubre hi haurà sardanes per tothom, a càrrec de l’Agrupació Sardanista i la cobla Sol de Banyuls.

La diada de Sant Jordi ha estat una de les festes catalanes més colpejades per la pandèmia de la COVID-19. El 2020 es va suspendre i va haver de celebrar-se de manera descafeïnada a l’estiu i el 2021 menys d’una desena de parades van omplir el Firal. Sant Jordi, és una de les festes més esperades i celebrades pels catalans, i si el temps ho permet, tornarà a ser una diada més que lluïda com ho era abans de la pandèmia.

Olot Televisió tornarà a portar el Sant Jordi a cada llar garrotxina 

I com cada any, l’ambient del Sant Jordi a Olot es podrà viure també des de casa. Olot Televisió els oferirà un programa en directe a partir de 2/4 d’1 del migdia, presentat per Paula Núñez i Gerard Puigdemont que explicarà tot el que passa al Firal d’Olot, amb entrevistes als autors locals i fins i tot actuacions musicals.

x