Diversos detinguts a Olot en una nova fase de l’operatiu contra la xarxa de falsificació de carnets de conduir

Nova fase de l’operatiu contra la xarxa que presumptament falsificava carnets de conduir a través d’un informàtic que treballava per a la Direcció General Trànsit a Girona. 


La Policia Nacional i la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra han desplegat aquest dilluns un dispositiu que, finalment, s’ha saldat amb catorze detinguts, que els hi atribueixen delictes de falsedat documental, suborn i pertinença a organització criminal. Segons fonts properes al cas, la investigació ha identificat més sospitosos que formarien part del grup d’intermediaris del suposat entramat criminal. Segons confirmen Mossos i Policia Nacional, hi ha hagut detencions a Olot, Figueres, Girona, Vic i Mallorca. La primera fase de l’operatiu que es va fer el maig passat va acabar amb la detenció dels presumptes líders de la xarxa. La investigació apunta que, utilitzant aquest entramat, la xarxa hauria fet més de 3.000 carnets de conduir fraudulents i els clients pagaven imports d’entre 3.000 i 15.000 euros. En el moment de l’explotació de la primera fase de l’operatiu, la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra van xifrar en més de 8 milions d’euros els beneficis obtinguts per l’organització.

x