La reforma del Centre Cívic de Riudaura, frenada

L’empresa que va guanyar la licitació per reformar el Centre Cívic de Riudaura ha renunciat a l’obra.


Al·leguen que no troben gent per treballar en el projecte i que els preus del material han augmentat tant que ja no els surt a compte fer els treballs. La situació econòmica derivada de la guerra i la crisi de personal postpandèmia, doncs, es creuen en el ja de per si escabrós camí de l’equipament del municipi. Des de l’Ajuntament han proposat ara a la segona empresa que complia els requisits que faci l’obra. Ara s’ho estan estudiant.

En el cas que aquesta segona empresa també renunciï al projecte, encara hi hauria una tercera opció que també complia els requisits. L’alcalde Agustí Llop es mostra optimista respecte al desenllaç de tot plegat, però sempre hi ha la possibilitat que hi acabin renunciant totes, i aquí s’hauria de tornar a pressupostar l’obra i reiniciar el projecte, que s’eternitzaria.

Agustí Llop, alcalde de Riudaura: “He parlat amb cada empresa i ho volen fer. En tenen ganes i s’ho estan estudiant. Confio que una d’elles tirarà l’obra endavant”.

D’altra banda, la depuradora del poble, l’altre dels grans projectes que des de fa anys reclamen al poble, serà una realitat. L’ACA l’ha desencallat a Riudaura i també a Oix, i els equipaments podrien estar instal·lats abans de finals d’any.

Agustí Llop, alcalde de Riudaura: “És una mancança històrica. En els moments que estem vivint és del tot inadmissible que no disposem d’una depuradora. La qualitat de vida dels veïns millorarà i el medi natural ho agrairà”.

Una bona notícia per a un mandat on des de Riudaura, esperen que s’acabi amb els dos grans projectes pendents després d’anys de traves i burocràcia.

x