El supermercat cooperatiu L’Artiga comença la seva activitat a la plaça del Carme d’Olot amb 173 socis

El supermercat cooperatiu l’Artiga ja fa setmanes que es troba en funcionament a la plaça del Carme d’Olot. El seu funcionament és molt diferent al d’un supermercat. Els seus socis consumidors ofereixen el seu temps i dedicació a canvi de preus justos, garantia de sostenibilitat i de treball digne darrere de cada producte.


Han començat amb 173 socis, 170 socis consumidors i tres socis de treball. El fruït que en volen treure és el de comprar producte ecològic de proximitat, de transformació social, amb un segell de sostenibilitat i, a més a més, que sigui fàcil seguir-ne el procés de producció.

Cristina Molas, sòcia de l’Artiga: “Té una traçabilitat que es pot seguir. El producte realment té la garantia que la terra ha estat ben cuidada i que les persones que hi treballen tenen contracte amb un sou dignes. Volem vendre el producte, sí, però per generar un benefici privat, sinó perquè el producte que comprem a aquestes persones sigui a un bon preu i puguem generar més dinàmiques de compra i transformació social”.

L’Artiga no funciona com una empresa, sinó a través d’un treball cooperatiu. Els socis hi aporten el seu temps i treball i obtenen un producte a un preu que consideren just.

Cristina Molas, sòcia de l’Artiga: “Cada una de nosaltres, en la mesura de les nostres possibilitats, hem de destinar un temps al mes al projecte, a treballar per la cooperativa. Algunes persones estan vinculades a comissions de treball -de comunicacvió, de transició agroecològica, etc.- i d’altres venen a fer torns. La gent que vingui a comprar a l’Artiga es trobarà que, quan vingui, no hi haurà sempre la mateixa persona darrere el taulell.”

A l’Artiga, hi pot entrar a comprar qualsevol veí.

x