L’homenatge a les mares del CIT recupera la normalitat amb Catalina Sellas com a convidada

El retorn de les sardanes i l’absència de mascaretes han portat la normalitat a la celebració més antiga del Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot. La 55a edició de la Diada de la Mare, contant l’any en blanc per la pandèmia, ha tornat a ser un entranyable homenatge a la maternitat, expressada de diferents maneres. La primera ha estat l’ofrena floral a l’escultura de La Maternitat de Josep Clarà, per part dels hereus i pubilles d’Olot i la Garrotxa. Enguany, la dona convidada a fer el parlament de l’acte ha estat Catalina Sellas, mare, àvia i presidenta de l’Associació de Dones Alba, que aquest 2022 celebra 30 anys d’existència. Els músics Marc Busquets i Albert Girona han acompanyat amb música les seves paraules.

Catalina Sellas, presidenta Associació Dones Alba Garrotxa: “Com a dona, també sóc mare, i com a mare també sóc àvia. Per mi avui és un dia molt important, ser mare és un càrrec que et dona una sensibilitat especial, i et fa ser molt gran”

Adela Moya, vicepresidenta CIT: “És l’acte potser més petit però més emotiu i sensible. La mare és una figura que ens agrada molt i és molt entranyable, de casa”

Els més petits, nenes i nens de tres escoles d’Olot, també han expressat l’estima i l’agraïment cap a les seves mares amb versos escrits per ells mateixos. A la tarda, el CIT ha entregat els premis del Concurs Infantil i Juvenil de Dibuix, que ha comptat amb més d’un centenar de participants.

 

x