El Banc de Sang i Teixits vol arribar a les 400 donacions a Olot

El Banc de Sang i Teixits va preparar a principis d’any una setmana completa de donació de sang a Olot per apropar-se als barris i veïns de la ciutat. La campanya va començar aquest dilluns al barri de Pequín i continua aquest dimarts al casal de Bonavista i dimecres al casal del Pla de Dalt.

Saray Almerge, promotora del Banc de Sang i Teixits de Girona: “Nosaltres tenim com a objectiu arribar a les 400 donacions. A la primera setmana de donació que vam fer al mes de febrer vam arribar a les 360. Aquesta vegada ens hem posat una fita una mica més alta. Som optimistes. Esperem que la població d’Olot ens ajudi. Hem de dir que les donacions d’Olot són més de la meitat de totes les de la comarca. Som molt dependents de les donacions d’Olot.”

La campanya es treballa conjuntament amb les escoles i instituts de la ciutat. En aquest sentit, la donació també és present aquest dimarts a l’Escola Pia, dimecres al casal de Sant Roc amb la participació de l’escola del barri, dijous al Cor de Maria i divendres i dissabte a l’Escola Malagrida. Una campanya on s’ha destacat la importància de la donació de plasma.

Saray Almerge, promotora del Banc de Sang i Teixits de Girona: “Del plasma obtenim immunoglobulines que ens ajuden a la defensa de l’organisme. Hi ha molts malalts a Catalunya que aquest sistema de defensa no els funciona diàriament i necessiten transfusions pràcticament diàries. A Catalunya no tenim prou donants de plasma per donar tractament a tots aquests malalts i això ens obliga a anar a buscar-les a altres països, principalment als Estats Units.”

x