La guia ‘Activa l’Estiu’ recull aquest estiu prop de 90 activitats adreçades a infants i joves a la Garrotxa

La guia Activa l’Estiu recull les activitats d’estiu organitzades tant per ajuntaments de la Garrotxa com per entitats socials, culturals, esportives i de lleure, o per empreses del sector. Aquest 2022, la guia recull prop de 90 activitats adreçades a infants i joves menors de 18 anys, amb un ampli ventall de propostes.

Aniol Sellabona, regidor d’Esports de l’Aj. d’Olot i conseller comarcal: “Hi ha una varietat molt gran i de ben segur que cadascú trobarà l’activitat que li encaixi més”

Mariona Camps, regidora d’Educació Aj. d’Olot: “És important tenir present l’objectiu de totes aquestes activitats, que és el lleure però també l’educació”.

La guia s’estructura en diferents seccions. En una primera part s’agrupen totes les propostes organitzades per l’Ajuntament d’Olot, a través del seu programa ‘Estiu Riu’.

Tot seguit, i ordenat per ordre alfabètic, apareixen les activitats de la resta de municipis de la comarca. Cal destacar que algunes activitats impulsades per ajuntaments de la comarca són organitzades des del Consell Comarcal de la Garrotxa, de forma mancomunada, mentre que hi ha municipis que organitzen activitats d’estiu de forma autònoma. Paral·lelament, també es mostren propostes d’entitats o associacions privades.

A la guia s’inclouen activitats que ja són un clàssic de l’estiu a la Garrotxa, com les Brigades Joves d’Estiu, els Camps de treball o els Casals esportius o d’altres vinculades amb la natura o la cultura.

Com a novetats, a nivell de Consell Comarcal cal destacar l’Estiu Jove itinerant, un casal per a joves de 6è i 1r d’ESO entre els Ajuntaments de Sant Jaume de Llierca, Castellfollit de la Roca i Sant Joan les Fonts que ja es va fer l’any passat de forma experimental i aquest any pretén consolidar-se.

 

Neix ‘Fart@ d’avorrir-me

Pel què fa a l’Estiu Riu, també presenta novetats. Es presenta enguany amb una gran novetat: ‘Fart@ d’avorrir-me’. Es tracta d’una oferta molt variada que inclou propostes esportives, tecnològiques, artístiques, culturals i de lleure educatiu. Es troben propostes que engloben un ampli ventall d’edats, des dels 2 fins als 18 anys. Totes les activitats tenen una clara intencionalitat educativa.

La guia ‘Activa l’estiu’ es pot consultar al web del Consell Comarcal de la Garrotxa, a garrotxajove.cat, o al web de l’Ajuntament d’Olot.

 

x