Sant Joan les Flors es transforma en Sant Joan les Fonts amb els 5 sentits

Un cap de setmana per mirar, tocar, olorar i sentir la natura a Sant Joan les Fonts. Així es presenta “Sant Joan les Fonts amb els 5 sentits”, un nou projecte que agafa el relleu al Sant Joan les Flors, per donar la benvinguda a la primavera el cap de setmana del 21 i 22 de maig.

La pausa obligada de la pandèmia ha donat dos anys de reflexió a l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts i els seus col•laboradors. Aquest temps ha servit per repensar un dels esdeveniments més multitudinaris del poble, el Sant Joan les Flors, amb una trajectòria de gairebé 20 anys.

Anna Serra, regidora de Promoció municipal Aj. Sant Joan les Fonts: “Aquest any presentem la primera edició, que és una edició renovada del que coneixíem fins fa poc temps com el Sant Joan les Flors. Feia ja una vintena d’anys que fèiem aquesta festa i l’hem repensada per fer-la molt més sostenible i una festa amb molta més identitat.”

El cap de setmana vindrà farcit d’activitats ben diverses per a tots els públics i on l’ornamentació floral continuarà present a la programació, amb 26 espais expositius.

Anna Escarpanter, tècnica de Cultura, Turisme i Promoció Aj. Sant Joan les Fonts:Hi ha xerrades, conferències, música…però també mostres florals. Hi hauran menys, però també n’hi hauran.”

El “Sant Joan les fonts amb els 5 sentits” s’escamparà per cinc àrees diferents: el monestir, les fonts del poble, el prat de can Miquelet, l’oficina de turisme i el castell de Juvinyà.

Janine Subirana, tècnica d’Esdeveniments Aj. Sant Joan les Fonts:Creiem que actualment la gent el que vol és participar, no només mirar. Tenim un poble on participar és molt fàcil perquè tenim espais molt bonics. Entenem que és el camí que hem de seguir.”

Pel que fa al cartell, és el resultat d’una de les col·laboracions que està realitzant darrerament el consistori i l’Escola d’Art d’Olot. És obra de l’alumne Pol Lemos.

Maria Vidal, alcaldessa de Sant Joan les Fonts: “El tenim representant tota aquesta essència dels cinc sentits, recollint la flor, que és una part important, però també d’aquells elements que ens faran sentir en pròpia pell tot el que està passant en les activitats.”

Tot i que els visitants podran passejar pel poble durant el cap de setmana, algunes propostes seran de pagament o amb reserva prèvia. Tota la programació es podrà consultar properament al web www.turismesantjoanlesfonts.com.

 

x