Tant Àlex Talavera com Juanjo Isern proposen una FCF descentralitzada al territori

Els diferents candidats van fent campanya per ser els nous presidents de la Federació Catalana de Futbol (FCF). Aquest dimarts, a La Vall d’en Bas, l’expresident del Cornellà Àlex Talavera va presentar les seves propostes a la Garrotxa. Talavera proposa regenerar la federació i fer-la més propera, per això apostaria per descentralitzar-la de Barcelona, i fer una federació de federacions, entre altres coses, per prendre millors decisions, com per exemple en els formats de competició.

Àlex Talavera, precandidat a la presidència Federació Catalana de Futbol: El que proposem és que hi hagi una federació pròpia a Girona, i que prengui les seves decisions. No ha de ser le mateix model de competició el de Girona, que a Terres de l’Ebre etc. He d’apropar la federació als clubs i que els clubs prenguin les decisions federatives.

Talavera proposa, també, una federació femenina, on es castigui més la violència en el futbol i futbol base i posant l’accent a ajudar als clubs petits, donat que reu que la federació té la capacitat econòmica per ajudar més als clubs dels que s’ha fet fins ara.

Àlex Talavera, precandidat a la presidència Federació Catalana de Futbol: Protegir els clubs més petits, aquells clubs de pobles petits, amb camps de terra, perquè si tanquen el club, segurament desapareix l’esport en aquell poble. Hem d’eliminar els desequilibris que hi ha actualment, entre clubs. Nosaltres proposem que hi hagi una temporada bonificada pels clubs: inscripció gratuïta, portal de federat també, els drets de contracte dels entrenadors, la mutualitat… per després seguir amb una reducció de la factura cap als clubs d’un 30%.

A Sant Joan de les Abadesses, un altre candidat, Juanjo Isern, expresident de l’Europa i exvicepresident de la Federació Catalana de Futbol, també aposta per descentralitzar la federació.

Juanjo Isern, precandidat a la presidència Federació Catalana de Futbol: La nostra idea és que es faci un congrés anual a cada territori perquè triï el seu pla de competició. Hem de posar-ho fàcil als clubs i no imposar el pla de Barcelona, que és on hi ha més equips. I fer que els clubs tinguin menys carregues impositives els clubs, que amb la pandèmia i tot, pels presidents ha estat impossible dirigir els clubs amb la federació actual.

En el futbol base, Isern proposa canviar, també, les lligues de base, per tal de fer-les més justes.

Juanjo Isern, precandidat a la presidència Federació Catalana de Futbol: Que es pugui jugar per dats individualitzades i no per grups d’edat com fins ara, per evitar així les golejades i els grans equips que al ser més grans, sempre estan per davant, respecte els altres.

Les eleccions a la presidència de la Federació Catalana de Futbol seran el 22 de maig.

 

 

x