La Liberisliber ja té relleu a la Garrotxa: neix la Fira del Llibre Local i Conscient

La primera Fira del Llibre Local i Conscient se celebrarà a les Preses els dies 24 i 25 de setembre. L’impulsen, amb el suport de l’ajuntament, tres editorials amb vincles al municipi que comparteixen una mateixa filosofia a l’hora de produir les seves publicacions, perquè tinguin el mínim impacte ambiental: Nanit, Pol·len i Triangular Edicions.

Laia Figueras, editorial Nanit: “Volem fomentar la cultura i demostrar que en el món cultural les coses es poden fer millor”. 

Albert Danés, regidor Ajuntament les Preses: Volem que sigui un referent i no només a nivell local”. 

L’esdeveniment, que agafa el relleu a la desapareguda Liberis Liber de Besalú, vol ser un punt de reflexió sobre la producció i el consum de llibres, per això arrancarà divendres amb una jornada enfocada a professionals del sector, al Centre Cultural de les Preses.

Dissabte tindrà lloc la jornada central, amb parades d’editorials independents i llibreries de la Garrotxa i activitats culturals per a tots els públics, a l’entorn de la plaça Major.

L’il·lustrador Valentí Gubianas, també afincat a les Preses, és l’autor de la imatge gràfica del festival, que inspirarà un mural pintat per ell mateix.

 

x