L’actriu olotina Marta Puig rep les Ales a la Cultura en un acte emotiu ple de reconeixements per part de l’Ajuntament i l’Orfeó

Dissabte, l’actriu olotina Marta Puig va rebre el premi Ales a la cultura, la màxima distinció que concedeix l’Ajuntament d’Olot en aquest àmbit. Li van concedir per la seva contribució a la producció i la millora de la qualitat teatral des de l’Orfeó Popular Olotí. L’acte al Teatre Principal d’Olot va comptar amb emotives sorpreses per part dels membres de l’entitat cap a una de les seves directores més prolífiques.

Marta Puig va fer els seus primers passos com a actriu a l’Orfeó Popular Olotí, amb qui el 1964 va guanyar el Premi estatal de Teatre Juvenil de Màlaga amb l’obra teatral El Cuervo. Aquest fet li va donar l’oportunitat d’iniciar una carrera professional amb la qual va arribar al més alt al teatre i la televisió, amb èxits sostinguts durant més de quatre dècades. A la seva retirada dels escenaris li han seguit més de 15 anys de treball incansable a l’Orfeó, l’entitat que la va veure créixer interpretativament, dirigint obres de teatre, com a membre de la junta o tenint cura del fons de vestuari i atrezzo.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Ella sap que mai no podrà desvincular-se del teatre, que li ha donat tot. Per això, després de jubilar-se professionalment dels escenaris més importants de l’estat, ara ens continua donant el més valuós que tenim les persones a part de la salut: el seu temps i els seus coneixements”.

Marta Puig, Ales a la Cultura 2022: “Per a mi l’Orfeó ho és tot. Vull donar les gràcies a tothom qui fa teatre a l’Orfeó. Jo sé que costa molt, però després us veig i penso que hi ha un nivell que no res d’envejar moltes vegades a una companyia professional. El teatre és cultura, i la cultura és una eina de primera necessitat”.

Durant l’acte, els socis i actors de l’Orfeó Popular Olotí van llegir alguns fragments d’obres en les quals Marta Puig ha participat a l’entitat, com a actriu o com a directora, com un diàleg amb la Laura de El Cuervo, l’obra que la va catapultar.

Posteriorment, es va projectar un vídeo amb instantànies de la llarga carrera de l’actriu i directora. L’acte va acabar amb una gran foto de família. Marta Puig és la tercera dona a rebre el reconeixement que l’Ajuntament d’Olot concedeix des del 2003, i és la segona vinculada a l’Orfeó Popular Olotí, després que la presidenta de l’entitat Maria Pilar Serra el rebés el 2004.

x