Organitzen una pedalada entre Olot i Girona per reinvidicar les poques alternatives de transport públic a les comarques gironines

Diumenge al matí a la plaça Mercat d’Olot es va donar tret de sortida a una pedalada reivindicativa organitzada per diferents entitats de les comarques gironines, entre elles la plataforma TrenTam Olot-Banyoles-Girona. Una marxa de ciclistes entre Olot i Girona, passant per Besalú i Banyoles, ha volgut protestar per les poques alternatives de transport públic. Els manifestants han carregat, entre d’altres contra l’aposta que s’està fent pel transport privat. En total han estat una cinquantena els ciclistes que han pedalat des de la capital de la Garrotxa fins a la del Gironès, on s’ha llegit un manifest en defensa del transport públic i on després s’ha fet un dinar de germanor.

60 quilòmetres separen Olot i Girona, passant per Banyoles, doncs ahir desenes de persones van participar a la pedalada reivindicativa per reclamar més apostes per al transport públic perquè sigui més assequible, accessibles i sostenible.
És un els primers actes d’una acampanya que compta amb nombroses entitats al darrera per criticar l’aposta encara avui dia pel transport privat. Qui volia s’hi va poder afegir pel camí i l’arribada a Girona, un bon lloc per palesar aquests dies de flors que encara el transport privat és l’elecció habitual dels ciutadans. Un dinar popular i música a la plaça Josep Pla de Girona va posar punt i final a aquesta activitat reivindicativa i saludable.

 

x